Zaaier week 10

8-3 ’s morgens ps. 136:4 ‘s avonds ps. 18: voorzang.
11-3 's avonds ps.19:5

8-3 Reineke Bassa en Sophie de Groot
11-3 Maaike de Leeuw

Komende zondag ontvangen we twee gastvoorgangers. Op biddag hebben we ’s morgens een viering met de kinderen van de Meester Vosschool en van Het Talent. Ook ’s avonds zijn u en jij van harte welkom. Op een doordeweekse dag is er vaak genoeg te doen. Dat zal woensdag 11 maart niet anders zijn. En toch worden we er op biddag bij stilgezet dat al ons werken zonder Gods zegen tevergeefs is. Daarom is biddag tegelijk een oefening: het (school)werk blijft even liggen, om ons te oefenen in de afhankelijkheid van God.

De collecten voor aanstaande zondag zijn bestemd voor de diaconie en het werk van de kerkrentmeesters. De diaconiecollecte van 11 maart is bestemd voor de voedselbank.

De diaconie collecte van zondag 23 februari heeft € 198,35 opgebracht en die van 1 maart € 241,60. Er werd € 10 ontvangen bij het rondbrengen van Lichtspoor. Bedankt hiervoor.

Voedselbankactie 2020

Woensdag 11 maart is het biddag en dan willen wij, als Diaconie, voor de Voedselbank Vianen blikken/pakken met verschillende soorten houdbaar voedsel inzamelen. Vooral koffie, waspoeder en zeep/toiletartikelen zijn nog steeds artikelen die bijzonder worden gewaardeerd. U kunt de artikelen achterlaten in het portaal van de kerk of (al eerder) afgeven bij B.A. de Groot op Biezenweg 39 te Hagestein, telefoon 06-53344203.

De collecten voor het werk van de kerkrentmeesters hebben zondag 23 februari opgebracht: gewone collecte: € 194,-. De maandelijkse extra collecte, speciaal bestemd voor Kerk-Tv en geluidsinstallatie: € 329,95. De collecte van zondag 1 maart heeft € 309,01 opgebracht. Verder werd ontvangen: via de HVD 1 x € 10,-  en 1 x € 20,-. Via oud. Van Os 2 x € 20,-. Via oud. Van Dieren 1 x € 20,-. Via ds. Brendeke 2 x € 20,- en 1 x € 10,-. Hartelijk dank hiervoor.

Er zijn in de gemeente verschillende mensen met zorgen rondom de gezondheid. Sommigen hebben ernstige berichten te horen gekregen, anderen zijn een behandeling gestart. We bidden u allen Gods nabijheid en zegen toe in de weg die u moet gaan.

Verkiezing

Broeder Meijers heeft bekend gemaakt dat hij zijn verkiezing tot het ambt van ouderling niet kan aannemen. We hem de rust van God toe op deze beslissing.

Gemeenteleden elders

Een aantal gemeenteleden verblijft elders. Hieronder staan hun namen en adressen. Denkt u aan hen in uw gebed, maar ook door een kaart of een bezoekje? Het betreft de volgende gemeenteleden: mevr. T. Bikker – Wiersma, Kortenburglaan 4 (3941 HR Doorn), mevr. Burggraaff – Bergshoeff, Ruinkamp 1 (4133 GX Vianen), mevrouw E. van Kekem – Middelkoop, kamer 35b, Hof van Batenstein 1 (4131 HA, Vianen) en mevrouw G.M. Simons – van Dijk, Hof van Batenstein 314 (4131 HD, Vianen). We denken aan u en bidden u Gods zegen toe op de plaats waar u woont.

Catechese

Er is aankomende week in verband met biddag geen catechese. Wel hoop ik jou in en na de morgen/avonddienst op biddag te zien!

Koffiedrinken

Na de avonddienst op biddag bent u van harte welkom in het KC om elkaar te spreken bij een kopje thee of koffie.

Israëlproducten

Met biddag staat er in het KC een tafel met Israëlproducten. Tijdens het koffiedrinken heeft u gelegenheid om daar iets te kopen. Goed om in een tijd waarin er veel om Israël te doen is en er steeds meer geluiden zijn van antisemitisme, op deze manier het volk Israël te steunen.

OJW: Lasergamen

Ben je tussen de 12 – 15 jaar oud en heb je zin in een gezellige avond met je vrienden en vriendinnen? Kom dan zaterdagavond 7 maart 2020 naar sporthal ‘de Copper’ in Hei- en Boeicop (Pleinstaat 1). Daar gaan we van 19:30 – 21:45 uur met elkaar lasergamen. Geef jezelf op voor woensdag 4 maart bij Else van Lavieren, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. De kosten voor deze avond zijn €5,- Tot zaterdag 7 maart!!

Open eettafel

18 maart is er weer open eettafel. U bent van harte welkom om mee te eten. Opgeven kan bij Annie Witkamp (0347-351387) of bij Corrie de Wildt (0347-351689) na 17:00 uur.

Paasontbijtactie

Na succesvolle acties van vorige jaren, organiseert de Jeugdvereniging ook dit jaar weer een paasontbijtactie. De ontbijtjes worden in de ochtend van zaterdag 11 april bezorgd. De opbrengst gaat voor de helft naar de Jeugdvereniging en voor de helft naar het diaconaal project: Chiyembekezo. Voor meer info over het project zie: https://diaconaalproject.nl/mozambique/. Vanaf zondagmorgen 15 maart kunnen er formulieren uit het portaal gepakt worden. U kunt deze ook downloaden van de website (www.hervormdhagestein.nl) of even bellen naar 06-23505930. De formulieren moeten uiterlijk 5 april ingeleverd worden in het portaal van de kerk of in de brievenbus van Lekdijk 9 te Hagestein.

6-03: It’s Friday (16:00-18:00 uur)
7-03: OJW, lasergamen (19:30-21:45 uur)
10-3: Jongerenkring
11-3: Koffiedrinken na de avonddienst

Het was mooi om afgelopen zondagmorgen rondom de doopvont te staan. Het teken en zegel van Gods belofte werd aan Elena de Wit bevestigd. God gaat door met het bouwen van Zijn Koninkrijk! Tegelijk is het voor ons allemaal ook een herinnering: hoe ga ik om met mijn doop? Hoe leeft de doop in ons leven? Een paar weken terug preekte ik over hoe Luther omging met de Bijbel. Hij had daar drie regels voor: gebed (eerst bidden dan pas Bijbellezen), meditatie (het woord van God hardop meerdere keren lezen en overdenken) en aanvechting (ervaren dat Gods Woord botst met onze werkelijkheid, en daarmee weer terug gaan naar God). Van Luther is bekend dat hij juist ook in de aanvechting terug viel op zijn doop. Hoe sterk we ook twijfelen: Gods belofte, in de doop aan ons gegeven, blijft waar! Zo is de doop een troost!

Met een hartelijke groet, ds. Brendeke