slide 1

Zaaier week 11

Zingen voor de dienst

’s morgens ps. 121:2 ‘s avonds ps. 20:5.

Kinderoppas

Carolien van der Lee en Aafke Meijers.

Collecten

De collecten voor aanstaande zondag zijn bestemd voor de diaconie en het werk van de kerkrentmeesters.

Diaconie

De diaconiecollecte van zondag 8 maart 2020 bestemd voor de Voedselbank, heeft opgebracht € 234,10, waarvoor dank.

Kerkrentmeesters

De collecte voor het werk van de kerkrentmeesters heeft zondag 8 maart € 290,55 opgebracht. Ds. Brendeke ontving 1 x € 20,00. Hartelijk dank.

Overleden

Op 6 maart is in Doorn overleden mevrouw T. Bikker – Wiersma. Ze mocht de hoge leeftijd van 95 jaar bereiken. Het is vijf jaar geleden dat ze verhuisde van de Nijensteinseweg naar woonzorgcentrum Edelweiss in Doorn. De afgelopen jaren was ze moeilijk te bereiken omdat de ziekte van Alzheimer haar steeds verder in zijn greep kreeg. Toch bleef ze reageren op dat waar ze van hield: muziek, en dan vooral de liederen uit de bundel van Johannes de Heer. In de afgelopen tijd werd haar gezondheid steeds zwakker, totdat ze overleed. We zijn de medewerkers van Edelweiss en anderen die voor haar zorgden dankbaar voor de zorg waarmee ze om haar heen stonden. Afgelopen woensdag hebben we in de uitvaartdienst stilgestaan bij Mattheüs 6. Eén van de liederen die mevrouw Bikker aansprak was het lied: ‘Zie de leliën op het veld’. Een tekst die vanuit Mattheüs 6 komt. Jezus spreekt daar uit dat we voor ons leven en lichaam niet bezorgd moeten zijn om eten, drinken en kleding, maar dat we moeten zoeken naar het Koninkrijk van God. Na de dienst hebben we mevrouw Bikker begraven. We wensen de verdere familie en anderen die om haar heen stonden Gods zegen en kracht toe in dit gemis.

Pastoraat

Vorige week heeft meneer Prijs, Gasperdenstraat 14 (4124 AP) te horen gekregen dat hij ernstige bloedarmoede heeft. Er wordt nog onderzocht waar dit vandaan komt, maar het baart ons wel zorgen. We bidden u, ook met het oog op de toekomstige heupoperatie, Gods zegen en kracht toe voor de komende tijd. Meneer de Weijer, Esdoornstraat 1 (4131 AD, Vianen) heeft het ernstige bericht gekregen dat hij de ziekte van Kahler heeft. Ook werd hij afgelopen week in het ziekenhuis opgenomen met diverse andere klachten. Het valt niet mee om zo kort na het overlijden van uw vrouw dit mee te maken. Hoe de weg verder zal gaan is niet bekend. We geloven wel dat uw leven door Jezus veilig in Gods handen is. We bidden u, en uw (klein)kinderen Zijn bescherming en zorg toe, in alles wat er op u af komt en door u heen gaat.

Verkiezing

Vanwege de vacature voor ouderling vanaf 1 mei, zal de kerkenraad in haar vergadering van 23 maart een nieuw dubbeltal opstellen. Daarbij maken we gebruik van de namen die ingediend zijn, maar u kunt nog (andere) namen indienen tot 20 maart bij scriba Aart de Jong of dominee Brendeke.

Coronavirus

Vanwege het coronavirus nemen we de volgende maatregelen in de kerk. De collecte wordt als volgt gehouden: de zakken worden niet meer doorgegeven, maar alle collecten worden gedaan aan de uitgang. Bij de bediening van het Heilig Avondmaal zullen brood en wijn op een andere manier worden uitgedeeld om besmetting zoveel mogelijk te voorkomen. In de week voorafgaand aan de viering van het Heilig Avondmaal ontvangt u nadere informatie.

Censura morum

In verband met de viering van het Heilig Avondmaal op zondag 22 maart, hebt u tot maandag 16 maart 18:00 uur de gelegenheid om bij uw wijkouderling of bij ds. Brendeke een censura morum gesprek aan te vragen.

Open eettafel

18 maart is er weer open eettafel. U bent van harte welkom om mee te eten. Opgeven kan bij Annie Witkamp (0347-351387) of bij Corrie de Wildt (0347-351689) na 17:00 uur.

OPA

Op 21 maart wordt het oud papier opgehaald door Jan van der Linden, Bert van Os en Coen Verhoef.

ZAJW

Ben jij 15 jaar of ouder en heb je zin in een leuke avond, kom dan zaterdagavond 28 maart mee poolen en darten. We verzamelen om 19.30 bij het hervormd centrum in Everdingen. Adres is Kerkstraat 5. De kosten zijn 7 euro. Opgeven bij Anneke Verveer. 06-13280632 Of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Open vrouwenochtend

Op dv woensdag 1 april zal er weer een open vrouwenochtend worden gehouden in Hagestein. We hebben deze morgen een spreekster van Open Doors te gast die ons zal vertellen van haar ontmoetingen met vrouwen in de vervolgde kerk. Vrouwen in de vervolgde kerk zijn dubbel kwetsbaar zullen we horen. We zullen ook horen wat Open Doors hierin voor hen betekent. Er zal deze morgen een collecte gehouden worden voor Open Doors. Ook is er een boekentafel aanwezig. Vanaf 9.30 staat de koffie en thee klaar waarna we om 10.00 zullen beginnen. Er is  kinderoppas aanwezig zodat ook jonge moeders kunnen komen!
Een ieder heel hartelijk welkom! Namens de werkgroep Open Vrouwenochtenden, Gerrie, Helma, Gesine en Jacqueline.

Paasontbijtactie

Na succesvolle acties van vorige jaren, organiseert de Jeugdvereniging ook dit jaar weer een paasontbijtactie. De ontbijtjes worden in de ochtend van zaterdag 11 april bezorgd. De opbrengst gaat voor de helft naar de Jeugdvereniging en voor de helft naar het diaconaal project: Chiyembekezo. Voor meer info over het project zie: https://diaconaalproject.nl/mozambique/. Vanaf zondagmorgen 15 maart kunnen er formulieren uit het portaal gepakt worden. U kunt deze ook downloaden van de website (www.hervormdhagestein.nl) of even bellen naar 06-23505930. De formulieren moeten uiterlijk 5 april ingeleverd worden in het portaal van de kerk of in de brievenbus van Lekdijk 9 te Hagestein.

Agenda

15-3: Jeugdvereniging (20:00-22:00 uur)
16-3: Catechisatie (18:30-20:15 uur)
17-3: Themakring (20:00-22:00 uur)
18-3: Open eettafel (12:00-14:30 uur)
18-3: Bezinningsuurtje (20:00-21:00 uur)
20-3: Jeugdclub (19:00-20:30 uur)
21-3: Oud papier (vanaf 8:00 uur)

Tenslotte

Met een hartelijke groet, ds. Brendeke

Contact

Als u een vraag heeft of iets wilt doorgeven, neemt dan contact op met een van de contactpersonen. Voor algemene vragen kunt u een bericht sturen naar het mailadres info @hervormdhagestein-hoefenhaag.nl.

Kerktijden

Iedere zondag om 9:30 uur en 18:30 uur is er een dienst in de Hervormde kerk aan de dorpsstraat in Hagestein. Luister mee via deze link.

Overige